Schilderlessen

Schilderen naar waarneming

Tijdens deze cursus krijgt u les in schetsen, compositieleer en de technische basisbegrippen: hoe wordt een stilleven opgebouwd, hoe krijg je een vergezicht of een goed perspectief. Daarnaast wordt aandacht besteed aan kleurcontrasten en de verschillende manieren van kleurgebruik.
U kiest uw eigen onderwerp om te schilderen: een stilleven, bloemen of een foto.

De diepte in
Hierbij wordt, vooral in het begin, veel aandacht besteed aan het onderwerp of de richting waarin u zich wilt ontwikkelen. U gaat hierbij de ‘diepte’ in en onderzoekt  de vraag: “wat hoort echt bij mij”. Dit gebeurt door het maken en bekijken van foto’s, schetsen en het steeds verder uitsplitsen naar de details. Er wordt gekeken naar goede compositie en kleurgebruik. Vaak krijgt u een opdracht mee.

Er wordt gewerkt in een kleine groep van 4 à 5 cursisten. Hierdoor heb ik voldoende tijd om aan iedereen persoonlijke aandacht te geven naar eigen wens en niveau.

De lessen worden bij mooi weer buiten gegeven op het terrein van Huize Den Doorn. Bij regen of koude worden de lessen naar binnen verplaatst. Toch kan het soms heel mooi zijn om ook bij koude buiten te schilderen bijvoorbeeld wanneer er sneeuw ligt of de zon op het bevroren ijs schijnt. Dat geldt ook voor een heldere zonsopkomst of -ondergang. Kortom er is veel mogelijk.

Duur en prijs
van 9.30 tot 12.00 uur

 • 7  lessen  € 180,-
 • Als u in de middag zelfstandig wilt doorschilderen betaalt u incl. lunch € 40,- extra

Fijnschilderen van stillevens

Voor wie?
Het maken van een stilleven wordt intensief begeleid. Daardoor is het eigenlijk voor iedereen die het leuk vindt goed te leren. Geduld is bij deze manier van schilderen wel belangrijk.
Er wordt tijdens deze cursus gewerkt naar een voorbeeld. U leert dit voorbeeld heel nauwkeurig over te brengen op paneel. Er wordt geschilderd met olieverf. Tekenvaardigheid is niet nodig. 

Duur en prijs
De cursus bestaat uit 7 lessen voor € 180,-

 • dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur
  (1x per twee weken), óf
 • woensdag van 9.30 tot 12.00 uur
  (1x per twee weken), óf
 • donderdag van 9.30 tot 12.00 uur
  (1x per twee weken)
 • zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur
  (1x per twee weken)

De locatie

Atelier Den Doorn

Het atelier is prachtig gelegen op het platte land aan de grens van Zwolle. Bekijk de locatie op de kaart

Adres
Foekelina Stuurwold
De Doornweg 47
8035 PD Zwolle

Voor informatie over de lessen Schilderen naar waarneming of de lessen Fijnschilderen kunt u mij bellen: 06 – 31783795

Scroll naar boven